domingo, 30 de noviembre de 2008

Vídeos de Youtube (Edició)


En aquesta entrada us presentaré un mètode que jo faig servir per baixar els vídeos del portal Youtube donant alguna possibilitat més de les que presenta el bloc de l'assignatura.

A més del que allà s'explica, hi ha un altre programa molt senzill que podeu utilitzar. S'anomena Youtube Downloader.

Com el seu propi nom indica és un programa que té com a objectiu principal el fet de que tu puguis tenir al teu ordinador un vídeo del portal per modificar-lo posteriorment amb algun programa com per exemple el Windows Movie Maker. Si voleu recordar com es realitza la edició d'un vídeo amb aquest programa llegiu l'entrada del mes d'octubre en la qual us parlava sobre això.

L'única cosa que cal fer es baixar-se el programa i instal.lar-lo. Un cop fet això només caldrà que copieu el link del vídeo de Youtube i l'enganxeu a la barra blanca que trobareu.




Passats uns minuts, el vídeo que haureu escollit ja el tindreu al vostre disc dur, a la vostra carpeta.

Per exemple podeu utilitzar aquesta eina per a dur a terme un vídeo sobre els animals ( baixant diversos vídeos sobre els animals de Youtube) que els alumnes visualitzarien i del qual parlarien tot aprenent.

Del fet de canviar el format dels vídeos ja no us puc dir res perquè no sé com fer-ho.

Fins aviat!

viernes, 28 de noviembre de 2008

Festival de la infància 2009

Encara que aquesta entrada s'alluny una mica dels temes dels quals pot tractar el bloc, crec que és apropiat fer-hi una petita menció sobre el tema.

Com tots els anys arriba el festival de la infància que es celebra al Recinte Montjuïc del 27 de Desembre al 4 de Gener.

Es tracta d'un espai pensat per a que el nen faci néixer la seva creativitat, la seva conciència ecològica, la seva imaginació i solidaritat tot divertint-se i aquest punt és molt important dins de qualsevol alumne.

Allà es duen a terme tallers, concursos i diverses activitats amb tot tipus de materials.

Així dons crec que era bo donar a conèixer un espai com aquests. Si teniu germans, cosins o coneguts més petits que vosaltres no dubteu en portar-los perquè gaudiran d'una bona estona i a més aprendran molt.

Deixo més informació d'interès:

Preu entrades
9 euros entrada tot el dia
6 euros entrada a partir de les 16:00h

Horaris
De 11:00 a 20:00

Vídeo


sábado, 22 de noviembre de 2008

Pràctiques de vídeo

Aquesta setmana ens hem immers en el món audiovisual tot practicant amb la càmara de vídeo.

Després de conèixer una mica més els diferents tipus de plans i possibilitats que ofereix un càmara, gràcies al anal.lísi del anunci que vaig escollir, el meu grup i jo hem creat dos vídeos.

Un que ens parla de la soledat que moltes persones pateixen dia a dia i un altre que pretenem utilitzar a la sessió didàctica del pròxim més de Desembre. Per realitzar el primer vam necessitar una sessió però el segon ha sigut més complicat de dur a terme.

El primer és molt més elaborat si analitzem les diferents posicions de grabació de la càmara. El segon, al ser un vídeo explicatiu i de curta durada, vam decidir fer-lo lo més entenedor i clar que es pogués.

Vídeo finalment utilitzat a la sessió




Per tant, hem après com una nova tecnologia com és la càmara de vídeo pot tenir múltiples característiques positives per utilitzar-la a l'aula com un recurs més igual d'efectiu que els demés.

miércoles, 12 de noviembre de 2008

El llenguatge audiovisual

Qùe en podem dir del llenguatge audiovisual?

Dons que es tracta d'un tipus de llenguatge molt utilitzat i igual important que els altres.
Si a l'escola, s'ensenya com llegir i escriure... no hauríem d'ensenyar també a dur a terme una bona expressió d'aquest llenguatge?

Per conèixer més sobre els punts que aquests llenguatge tracta com poden ser el zoom,els efectes especials, il.luminacions... visualitzeu el vídeo següent:



El vídeo ens explica tot el procés a realitzar al fer un anunci. Precisament a classe hem realitzat quasi el mateix procediment. Així que jo ara us presentaré el meu projecte.

Es troba sense acabar, però perquè us feu una idea ja està força bé encara que manquen els aspectes propis del llenguatge. Per dir-ho d'alguna manera és una descripció del anunci.

Per saber-ne més,visiteu el bloc de l'assignatura.

Fins un altre!

miércoles, 5 de noviembre de 2008

Modificació d'imatges.(Photoshop o fireworks)

Per comenzar Novembre amb força us presentaré les posssiblitats d'una nova forma de modificar imatges: el photoshop o qualsevol programa que s'asembli.

Si no coneixeu com funciona us recomano que veieu aquests vídeo per situar-vos:




Així dons com heu observat, amb programes com aquests podem canviar una imatge totalment.

Aquesta pràctica és molt utilitzada sobretot per publicacions i fotografies professionals però tambè pot resultar molt útil, si per exemple si en una de les nostres fotos del cap de setmana hem sortit amb els ulls vermells. Amb una eina específica, tal i com explica el vídeo, aquesta vermelló es pot eliminar quedant un ull totalment natural.

A més també podem guarnir les nostres fotografies o fer que en una mateixa fotografia la imatge es repeteixi... tenim moltíssimes posiblitats i per això aquests programes resulten tan interessants.

Aquí teniu un altre exemple de modificació d'imatge per photoshop

Com tot... el photoshop és qüestió de pràctica. Així que aneu creant que cada vegada les vostres imatges seràn molt millors. No us desanimeu i aneu provant totes les eines que presenta.

Com utilitzarem el photoshop a nivell educatiu? En què ens pot ajudar com a mestres?

El photoshop podria ser un recurs que un alumne pogués utilitzar per crear imatges per a un treball determinat. També es podrien modificar imatges per presentacions que ells mateixos durant ha terme, podem crear dues imatges i fer-los fixar la vista i que trobin les diferències...

Si fem una bona planificació pot ser una eina molt útil perquè després el que aprenen els resultarà de gran ajuda.