jueves, 30 de octubre de 2008

Entrada especial: Final del mes d'Octubre

Som a Dijous 30 de Novembre... falta molt poc perquè acabi el mes i per això he decidit duu a terme una entrada especial. Ho aniré repetint tots els mesos si m'hes possible.

El tema que tractarem és el portal " Soundsnap".


Si la meva memòria no em falla, aquest portal es troba a la cartellera però no l'hem utilitzat a classe ja que al no tractactar-se d'un programa resulta força senzill.

El Soundsnap és una xarxa social d'àudio on podem trobar diversos enregistraments sonors de tots tipus.

En el vídeo que es presenta a continuació, jo mateixa os explico com heu de treballar al portal. És a dir, quines passes heu de seguir per escoltar o guardar un so al vostre ordinador.



Com sempre, si teniu algun dubte o suggeriment sobre el vídeo que he realitzat, m'ho deixeu en un comentari. Esperu que us agradi.

Fins al Novembre!

Exercici carpetes web


Esquema NTAE

Exercici Jclic


Revisó entrades octubre

sábado, 25 de octubre de 2008

Programes setmana 20/10/08

A l'actualització d'avui parlaré d'alguns dels programes dels quals em parlat aquesta setmana.

Primerament vam utilitzar el programa "Logo".


Es tracta d'un programa educatiu com complex ,que jo utilitzava quan anava a quart de primària, on es duen a terme nombroses activitats relacionades amb l'agilitat mental i el fet de pensar com solucionar un problema.

Per no excedir-me massa en l'explicació us recomano que visiteu una pàgina força interessant: neoparaiso

A un altre sessió el "Jclic".


Un programa gràcies al qual tot mestre o mestra pot oferir als seus alumnes activitats interactives basades en una forma d'aprenentatge molt significativa i entretinguda a la vegada.

I ja que aquesta setmana hem dedicat una sessió a la realització del treball en grup us deixo en aquesta entrada cinc cèntims de lo que el meu grup i jo explicarem. El tema que ens ha tocat és la Viquipèdia i perquè la aneu coneixen us explicaré una mica de que tracta.

Wikipedia és una enciclopèdia lliure plurilingüe basada en la tecnologia wiki. Viquipèdia s'escriu de forma col · laborativa per voluntaris, permetent que la gran majoria dels articles siguin modificats per qualsevol persona amb accés mitjançant un navegador web.

Per a més informació us recomano que veieu aquest vídeo




La pròxima setmana més, fins llavors!

jueves, 16 de octubre de 2008

Utilitzem el Windows Movie Maker


Avui ens adintrarem en un programa que vam utilitzar a classe fa uns temps i que vaig deixar una mica de banda perquè volia aprofundir-lo encara més i mostrar-vos les possibilitats que aquest pot oferir. Es tracta del programa del qual vam practicar com silenciar i tallar un vídeo, el Windows Movie Maker. Jo recolliré aquests procediments i a més us presentaré alguns de nous amb exemples realitzats per mi.

Comencem la presentació del programa.

Utilitzarem un vídeo com a exemple



Aquest serà el nostre "centre d'operacions":


Dins la barra de tasques haurem de clicar sobre Tareas. Per pujar al programa un vídeo per modificar-lo ja sabeu que només cal que l'importeu i aquest s'obrirà en forma de clips que modificarem. Ara ens centrarem en el segon espai de treball: Editar película

En el vídeo que jo mateixa he realitzat veurem els diferents efectes, transicions i possibilitats d'edició dels quals disposem. Haureu de fixar-vos bé per trobar la diferència entre el vídeo original i el modificat amb efectes. Aquí us ho deixo:



Un cop hagem utilitzat el programa, per guardar el nostre vídeo tenim dues possibilitats:

• Clicar a " Guardar proyecto como"
• Clicar a " Guardar archivo de película"

Si escollim la primera opció és perquè amb aquesta podrem modificar el projecte tants cops com vulguem. Si escollim la segona és perquè el nostre treball no patirà més modificacions.

I així ja tindríem a la nostra carpeta el nostre vídeo propi.

Com veureu he creat un espai web personal al portal Youtube perquè observeu tot el material dissenyat. Qualsevol aportació serà ven rebuda per la meva part ja sigui aquí o en l'apartat de comentaris dels propis vídeos. Aquest programa m'agrada i interesa molt.

Espero que us sigui d'alguna utilitat tot el que he exposat.

Fins la pròxima entrada.

jueves, 9 de octubre de 2008

Observem el blog Bitàcora : Classe de NTAE 9/10/08

A la classe d'avui Dijous 9 d'Octubre ens hem endinsat en el coneixement d'un blog que no coneixia.

Aquest blog s'anomena Blog Bitàcora

Es tracta d'un blog on una mestre de nom Ana, reflexiona i dóna les seves impressions sobre notícies o temes d'interès des de l'any 2005.

Observant aquest blog amb continguts purament educatius i de gran utilitat per a tot mestre, he trobat una entrada força interessant sobre la qual val la pena reflexionar. Com podreu observar si cliqueu sobre l'enllaç, es tracta d'una entrada on s'exposa el possible paper dels videojocs, i de les consoles en general, a l'escola. Tema que em sembla molt interessant.

La qüestió seria... podríem trobar en la " consola" una bona eina educativa?

Els nens generalment dediquen força temps a jugar amb aquesta mena de mecanismes, la qual cosa no suposa res feixuc per ells posar-se davant d'una pantalla de televisió a jugar a un joc sobre qualsevol temàtica i d'aquest fet podríem aprofitar-nos.

Al igual que hi han jocs d'ordinador de caire educatiu... perquè no traslladar aquest interès educatiu als videojocs?

Segurament un nen s'interessarà més per les taules de multiplicar si les pot aprendre d'una forma divertida,interactiva i didàctica amb un element que ell associa com quel com que li genera diversió o distracció.

Com l'autora ens diu
"La fantàstica visualització dels escenaris, el moviment dels personatges i els processos lògics que de vegades cal seguir (agilitat de moviments, rapidesa i comprensió dels missatges)..."
evidencien les possibles ventatjes que aquests videojocs poden soposar.

Així dons jo crec que en un futur ens hauríem de plantejar aquesta nova font de coneixement tan enriquidora i divertida a la vegada.

Servidora a jugat algun que altre cop amb consoles com la Nintendo 64 i gràcies als seus jocs, semblarà una tonteria, he après anglès perquè a força de tenir la necessitat d'entendre el que el joc em proposava he anat coneguen paraules noves.

I vosaltres què opineu?

He trobat un video al portal Youtube que m'agradaria que veiéssiu.



Espero que us agradi.

jueves, 2 de octubre de 2008

Reflexions classe de NTAE 1/10/08

La classe de dimecres passat em va resultar força interresant perquè sembla veritat aquella famosa dita popular de " Mai aniràs a dormir sense haver après una cosa nova". La veritat es que tot el que ha sigut explicat m'ha resultat molt curiós. Els temes a tractar han sigut: funcionament d'aspectes puntuals del programa "word" i presnetació al servei de notebook de Google. Aquest últim no el coneixia però moltes vegades he hagut de realitzar treballs i índexs utilitzant el programa " word" i la veritat és que la seva elaboració em resultava difícil i m'absorbia força temps. Gràcies a aquesta classe he descobert lo senzill que això pot arribar a ser. Només cal que una vegada obrim "word" realitzem una sèrie de passos com per exemple seleccionar diferents estils concrets a cada un dels termes que volem que hi apareixin a l'índex.
Per seleccionar aquests estils només ens hem de dirigir a la part esquerra asenyalada amb la fletxa.


Si ens fixem,les imatges mostren com cada terme de l'índex segons la seva importància i posició pren un estil o altra.

També trobem l'icona següent:
Que s'encarrega de mostrar els caràcters de totes les pàgines proporcionant així una millor organització i distribució.

El servei de " Google Notebook " és una eina de treball molt productiva ja que permet estalviar-te temps i feina i a més et permet portar els teus preferits allà on vagis sense la necessitat de trobar-te al teu ordinador personal. Allà es poden crear carpetes privades o compartides que esdevenen un gran suport per a qualsevol tasca duta a terme en grup tot classificant-les amb unes paraules claus (etiquetes) que propiciaran una organització i recerca molt més acurades.