jueves, 9 de octubre de 2008

Observem el blog Bitàcora : Classe de NTAE 9/10/08

A la classe d'avui Dijous 9 d'Octubre ens hem endinsat en el coneixement d'un blog que no coneixia.

Aquest blog s'anomena Blog Bitàcora

Es tracta d'un blog on una mestre de nom Ana, reflexiona i dóna les seves impressions sobre notícies o temes d'interès des de l'any 2005.

Observant aquest blog amb continguts purament educatius i de gran utilitat per a tot mestre, he trobat una entrada força interessant sobre la qual val la pena reflexionar. Com podreu observar si cliqueu sobre l'enllaç, es tracta d'una entrada on s'exposa el possible paper dels videojocs, i de les consoles en general, a l'escola. Tema que em sembla molt interessant.

La qüestió seria... podríem trobar en la " consola" una bona eina educativa?

Els nens generalment dediquen força temps a jugar amb aquesta mena de mecanismes, la qual cosa no suposa res feixuc per ells posar-se davant d'una pantalla de televisió a jugar a un joc sobre qualsevol temàtica i d'aquest fet podríem aprofitar-nos.

Al igual que hi han jocs d'ordinador de caire educatiu... perquè no traslladar aquest interès educatiu als videojocs?

Segurament un nen s'interessarà més per les taules de multiplicar si les pot aprendre d'una forma divertida,interactiva i didàctica amb un element que ell associa com quel com que li genera diversió o distracció.

Com l'autora ens diu
"La fantàstica visualització dels escenaris, el moviment dels personatges i els processos lògics que de vegades cal seguir (agilitat de moviments, rapidesa i comprensió dels missatges)..."
evidencien les possibles ventatjes que aquests videojocs poden soposar.

Així dons jo crec que en un futur ens hauríem de plantejar aquesta nova font de coneixement tan enriquidora i divertida a la vegada.

Servidora a jugat algun que altre cop amb consoles com la Nintendo 64 i gràcies als seus jocs, semblarà una tonteria, he après anglès perquè a força de tenir la necessitat d'entendre el que el joc em proposava he anat coneguen paraules noves.

I vosaltres què opineu?

He trobat un video al portal Youtube que m'agradaria que veiéssiu.



Espero que us agradi.

No hay comentarios: