martes, 16 de diciembre de 2008
Notícia: vídeo més vist a Youtube
Les notícies ens presentaven quins eren els vídeos més vistos en aquest portal per què resulta força curiós que un vídeo que han vist més de 68241986 persones tracti un tema tan irrellevant.
El vídeo és el següent:
En ell simplement hi apareix dos nens petits, dos germans. Com veieu el petit mosega amb força el dit del gran.
Davant això que penso?
Que el Youtube, bàsicament, és un lloc d'entreteniment per què aquest vídeo no té cap valor que podem aprofitar i té, ni més ni menys, que un total de 107937 comentaris!
Així dons, hem de potenciar els aspectes positius que pot presentar tot fent veure que pot arribar a ser quelcom útil per a l'ensenyament.
Resum sessions didàctiques (1)
A dia d'avui, a classe molts dels meus companys ja han realitzat la seva sessió didàctica. Això dons en aquesta entrada faré un petit comentari que les resumeixi més o menys per poder recordar-les totes amb certesa.
La primera sessió a la que vam assistir, la van dirigir l'Alicia, la Imma i la Marina. El tema que van tractar va ser edu3.cat (bloc grup 1)
Em va semblar força entretinguda i entenedora. No coneixia aquest portal i crec que vaig entendre quina és la seva funció. Si no m'equivoco aquí es recullen vídeos de diferents mitjans de comunicació catalans que tot mestre pot utilitzar a l'aula si ho troba convenient. També ens van parlar dels diferents tipus de vídeo però tota aquesta informació ja es reflexa al bloc.
La segona sessió va ser la nostre, la wikipèdia i el copiar i enganxar
La tercera sessió va tractar les pissarres digitals. (bloc grup 3) Ens van explicar quins usos tenien, quins tipus hi havia... Personalment jo ja les coneixia però no massa ja que quan les pissarres van arribar a la meva escola, justament em va tocar marxar. Veritablement no la he pogut utilitzar mai encara que m'hagués agradat per què trobo que és un molt bon recurs per ensenyar als alumnes.
A la quarta sessió, ens vam convertir en locutors per un dia: ens van parlar de la ràdio (bloc grup 4) i l'aplicació d'aquesta a l'escola. Vam realitzar un exercici per grups en el qual vam haver de buscar informació sobre els coales ( aquest va ser l'animal que vam escollir) i un cop trobada aquesta informació ens vam gravar amb un micro tot llegint-la. Li vam introduir música per penjar-ho tot a la xarxa però no ens va donar temps.
A la cinquena ens van parlar sobre el portal Youtube. (bloc grup 5) En aquest bloc ja havia parlat sobre ell, és a dir, considero que conec bé el portal però sempre es bo escoltar als companys per ampliar coneixements. Per exemple, jo no sabia com eliminar una conta i al preguntar-ho ells em van aclarir un dubte.
Encara queden dos sessions més que comentarem la pròxima entrada si la programació ho permet.
Fins un altre dia!
domingo, 7 de diciembre de 2008
Reflexionant...
Queden com a molt dues setmanes perquè arribin les vacances de Nadal i en conseqüència queden molt poquetes classes de l'assignatura de NTAE, i això espero! No perquè no m'agradi si no perquè espero no suspendre l'examen.
A hores d'ara, que ja he realitzat amb el meu grup la sessió didàctica, crec que és bon moment per reflexionar sobre el meu aprenentatge.
La veritat és que sempre m'han agradat els ordinadors i la informàtica en general. M'agrada explorar els portals d'internet i els nous programes informàtics que apareixen, però mai m'havia adonat de les gran avantatges que tot aquest material suposa a l'escola.
He après que es poden crear tantes i tantes coses per ajudar als infants... Per exemple, jo coneixia alguns programes dels quals havíem parlat, d'altres no. Jo coneixia Audacity però no havia pensat que pot ser una bona eina per mi, en un futur, com a mestre.
També m'he adonat del paper de les noves tecnologies en l'educació. Cada vegada es troben més presents en la nostre vida, per tant, com a mestres no hauríem de apropar-les als alumnes de forma correcta? Hem d'ajudar-los i ensenyar-los a discernir entre lo que han de captar i lo que no de la xarxa. Hem d'ensenyar-los a aprofitar internet de forma correcta.
Per finalitzar, comentar que especialment va haver una classe que em va agradar molt. Va ser aquella en la qual vam descobrir el Jclic. Crec que com a futura mestra, segurament serà el programa que més utilitzaré. Em sembla una molt bona eina que proporciona un aprenentatge increïble i de forma molt divertida pels meus futurs alumnes i per ami. Perquè estic segura de que m'encantarà preparar les activitats.
Així dons, estic força contenta de tot el que he après i del que encara em queda per descobrir fins Gener.
Fins la pròxima setmana!
domingo, 30 de noviembre de 2008
Vídeos de Youtube (Edició)
En aquesta entrada us presentaré un mètode que jo faig servir per baixar els vídeos del portal Youtube donant alguna possibilitat més de les que presenta el bloc de l'assignatura.
A més del que allà s'explica, hi ha un altre programa molt senzill que podeu utilitzar. S'anomena Youtube Downloader.
Com el seu propi nom indica és un programa que té com a objectiu principal el fet de que tu puguis tenir al teu ordinador un vídeo del portal per modificar-lo posteriorment amb algun programa com per exemple el Windows Movie Maker. Si voleu recordar com es realitza la edició d'un vídeo amb aquest programa llegiu l'entrada del mes d'octubre en la qual us parlava sobre això.
L'única cosa que cal fer es baixar-se el programa i instal.lar-lo. Un cop fet això només caldrà que copieu el link del vídeo de Youtube i l'enganxeu a la barra blanca que trobareu.
Passats uns minuts, el vídeo que haureu escollit ja el tindreu al vostre disc dur, a la vostra carpeta.
Per exemple podeu utilitzar aquesta eina per a dur a terme un vídeo sobre els animals ( baixant diversos vídeos sobre els animals de Youtube) que els alumnes visualitzarien i del qual parlarien tot aprenent.
Del fet de canviar el format dels vídeos ja no us puc dir res perquè no sé com fer-ho.
Fins aviat!
viernes, 28 de noviembre de 2008
Festival de la infància 2009
Com tots els anys arriba el festival de la infància que es celebra al Recinte Montjuïc del 27 de Desembre al 4 de Gener.
Es tracta d'un espai pensat per a que el nen faci néixer la seva creativitat, la seva conciència ecològica, la seva imaginació i solidaritat tot divertint-se i aquest punt és molt important dins de qualsevol alumne.
Allà es duen a terme tallers, concursos i diverses activitats amb tot tipus de materials.
Així dons crec que era bo donar a conèixer un espai com aquests. Si teniu germans, cosins o coneguts més petits que vosaltres no dubteu en portar-los perquè gaudiran d'una bona estona i a més aprendran molt.
Deixo més informació d'interès:
Preu entrades
9 euros entrada tot el dia
6 euros entrada a partir de les 16:00h
Horaris
De 11:00 a 20:00
Vídeo
sábado, 22 de noviembre de 2008
Pràctiques de vídeo
Després de conèixer una mica més els diferents tipus de plans i possibilitats que ofereix un càmara, gràcies al anal.lísi del anunci que vaig escollir, el meu grup i jo hem creat dos vídeos.
Un que ens parla de la soledat que moltes persones pateixen dia a dia i un altre que pretenem utilitzar a la sessió didàctica del pròxim més de Desembre. Per realitzar el primer vam necessitar una sessió però el segon ha sigut més complicat de dur a terme.
El primer és molt més elaborat si analitzem les diferents posicions de grabació de la càmara. El segon, al ser un vídeo explicatiu i de curta durada, vam decidir fer-lo lo més entenedor i clar que es pogués.
miércoles, 12 de noviembre de 2008
El llenguatge audiovisual
Dons que es tracta d'un tipus de llenguatge molt utilitzat i igual important que els altres.
Si a l'escola, s'ensenya com llegir i escriure... no hauríem d'ensenyar també a dur a terme una bona expressió d'aquest llenguatge?
Per conèixer més sobre els punts que aquests llenguatge tracta com poden ser el zoom,els efectes especials, il.luminacions... visualitzeu el vídeo següent:
El vídeo ens explica tot el procés a realitzar al fer un anunci. Precisament a classe hem realitzat quasi el mateix procediment. Així que jo ara us presentaré el meu projecte.
Es troba sense acabar, però perquè us feu una idea ja està força bé encara que manquen els aspectes propis del llenguatge. Per dir-ho d'alguna manera és una descripció del anunci.
Per saber-ne més,visiteu el bloc de l'assignatura.
Fins un altre!
miércoles, 5 de noviembre de 2008
Modificació d'imatges.(Photoshop o fireworks)
Si no coneixeu com funciona us recomano que veieu aquests vídeo per situar-vos:
Així dons com heu observat, amb programes com aquests podem canviar una imatge totalment.
Aquesta pràctica és molt utilitzada sobretot per publicacions i fotografies professionals però tambè pot resultar molt útil, si per exemple si en una de les nostres fotos del cap de setmana hem sortit amb els ulls vermells. Amb una eina específica, tal i com explica el vídeo, aquesta vermelló es pot eliminar quedant un ull totalment natural.
A més també podem guarnir les nostres fotografies o fer que en una mateixa fotografia la imatge es repeteixi... tenim moltíssimes posiblitats i per això aquests programes resulten tan interessants.
Aquí teniu un altre exemple de modificació d'imatge per photoshop
Com tot... el photoshop és qüestió de pràctica. Així que aneu creant que cada vegada les vostres imatges seràn molt millors. No us desanimeu i aneu provant totes les eines que presenta.
Com utilitzarem el photoshop a nivell educatiu? En què ens pot ajudar com a mestres?
El photoshop podria ser un recurs que un alumne pogués utilitzar per crear imatges per a un treball determinat. També es podrien modificar imatges per presentacions que ells mateixos durant ha terme, podem crear dues imatges i fer-los fixar la vista i que trobin les diferències...
Si fem una bona planificació pot ser una eina molt útil perquè després el que aprenen els resultarà de gran ajuda.
jueves, 30 de octubre de 2008
Entrada especial: Final del mes d'Octubre
El tema que tractarem és el portal " Soundsnap".
Si la meva memòria no em falla, aquest portal es troba a la cartellera però no l'hem utilitzat a classe ja que al no tractactar-se d'un programa resulta força senzill.
El Soundsnap és una xarxa social d'àudio on podem trobar diversos enregistraments sonors de tots tipus.
En el vídeo que es presenta a continuació, jo mateixa os explico com heu de treballar al portal. És a dir, quines passes heu de seguir per escoltar o guardar un so al vostre ordinador.
Com sempre, si teniu algun dubte o suggeriment sobre el vídeo que he realitzat, m'ho deixeu en un comentari. Esperu que us agradi.
Fins al Novembre!
sábado, 25 de octubre de 2008
Programes setmana 20/10/08
Primerament vam utilitzar el programa "Logo".
Es tracta d'un programa educatiu com complex ,que jo utilitzava quan anava a quart de primària, on es duen a terme nombroses activitats relacionades amb l'agilitat mental i el fet de pensar com solucionar un problema.
Per no excedir-me massa en l'explicació us recomano que visiteu una pàgina força interessant: neoparaiso
A un altre sessió el "Jclic".
Un programa gràcies al qual tot mestre o mestra pot oferir als seus alumnes activitats interactives basades en una forma d'aprenentatge molt significativa i entretinguda a la vegada.
I ja que aquesta setmana hem dedicat una sessió a la realització del treball en grup us deixo en aquesta entrada cinc cèntims de lo que el meu grup i jo explicarem. El tema que ens ha tocat és la Viquipèdia i perquè la aneu coneixen us explicaré una mica de que tracta.
Wikipedia és una enciclopèdia lliure plurilingüe basada en la tecnologia wiki. Viquipèdia s'escriu de forma col · laborativa per voluntaris, permetent que la gran majoria dels articles siguin modificats per qualsevol persona amb accés mitjançant un navegador web.
Per a més informació us recomano que veieu aquest vídeo
La pròxima setmana més, fins llavors!
jueves, 16 de octubre de 2008
Utilitzem el Windows Movie Maker
Avui ens adintrarem en un programa que vam utilitzar a classe fa uns temps i que vaig deixar una mica de banda perquè volia aprofundir-lo encara més i mostrar-vos les possibilitats que aquest pot oferir. Es tracta del programa del qual vam practicar com silenciar i tallar un vídeo, el Windows Movie Maker. Jo recolliré aquests procediments i a més us presentaré alguns de nous amb exemples realitzats per mi.
Comencem la presentació del programa.
Utilitzarem un vídeo com a exemple
Aquest serà el nostre "centre d'operacions":
Dins la barra de tasques haurem de clicar sobre Tareas. Per pujar al programa un vídeo per modificar-lo ja sabeu que només cal que l'importeu i aquest s'obrirà en forma de clips que modificarem. Ara ens centrarem en el segon espai de treball: Editar película
En el vídeo que jo mateixa he realitzat veurem els diferents efectes, transicions i possibilitats d'edició dels quals disposem. Haureu de fixar-vos bé per trobar la diferència entre el vídeo original i el modificat amb efectes. Aquí us ho deixo:
Un cop hagem utilitzat el programa, per guardar el nostre vídeo tenim dues possibilitats:
• Clicar a " Guardar proyecto como"
• Clicar a " Guardar archivo de película"
Si escollim la primera opció és perquè amb aquesta podrem modificar el projecte tants cops com vulguem. Si escollim la segona és perquè el nostre treball no patirà més modificacions.
I així ja tindríem a la nostra carpeta el nostre vídeo propi.
Com veureu he creat un espai web personal al portal Youtube perquè observeu tot el material dissenyat. Qualsevol aportació serà ven rebuda per la meva part ja sigui aquí o en l'apartat de comentaris dels propis vídeos. Aquest programa m'agrada i interesa molt.
Espero que us sigui d'alguna utilitat tot el que he exposat.
Fins la pròxima entrada.
jueves, 9 de octubre de 2008
Observem el blog Bitàcora : Classe de NTAE 9/10/08
Aquest blog s'anomena Blog Bitàcora
Es tracta d'un blog on una mestre de nom Ana, reflexiona i dóna les seves impressions sobre notícies o temes d'interès des de l'any 2005.
Observant aquest blog amb continguts purament educatius i de gran utilitat per a tot mestre, he trobat una entrada força interessant sobre la qual val la pena reflexionar. Com podreu observar si cliqueu sobre l'enllaç, es tracta d'una entrada on s'exposa el possible paper dels videojocs, i de les consoles en general, a l'escola. Tema que em sembla molt interessant.
La qüestió seria... podríem trobar en la " consola" una bona eina educativa?
Els nens generalment dediquen força temps a jugar amb aquesta mena de mecanismes, la qual cosa no suposa res feixuc per ells posar-se davant d'una pantalla de televisió a jugar a un joc sobre qualsevol temàtica i d'aquest fet podríem aprofitar-nos.
Al igual que hi han jocs d'ordinador de caire educatiu... perquè no traslladar aquest interès educatiu als videojocs?
Segurament un nen s'interessarà més per les taules de multiplicar si les pot aprendre d'una forma divertida,interactiva i didàctica amb un element que ell associa com quel com que li genera diversió o distracció.
Com l'autora ens diu
"La fantàstica visualització dels escenaris, el moviment dels personatges i els processos lògics que de vegades cal seguir (agilitat de moviments, rapidesa i comprensió dels missatges)..."evidencien les possibles ventatjes que aquests videojocs poden soposar.
Així dons jo crec que en un futur ens hauríem de plantejar aquesta nova font de coneixement tan enriquidora i divertida a la vegada.
Servidora a jugat algun que altre cop amb consoles com la Nintendo 64 i gràcies als seus jocs, semblarà una tonteria, he après anglès perquè a força de tenir la necessitat d'entendre el que el joc em proposava he anat coneguen paraules noves.
I vosaltres què opineu?
He trobat un video al portal Youtube que m'agradaria que veiéssiu.
Espero que us agradi.
jueves, 2 de octubre de 2008
Reflexions classe de NTAE 1/10/08
Per seleccionar aquests estils només ens hem de dirigir a la part esquerra asenyalada amb la fletxa.
El servei de " Google Notebook " és una eina de treball molt productiva ja que permet estalviar-te temps i feina i a més et permet portar els teus preferits allà on vagis sense la necessitat de trobar-te al teu ordinador personal. Allà es poden crear carpetes privades o compartides que esdevenen un gran suport per a qualsevol tasca duta a terme en grup tot classificant-les amb unes paraules claus (etiquetes) que propiciaran una organització i recerca molt més acurades.
lunes, 29 de septiembre de 2008
Coneixem Hipermèdia (Conceptes)
Hipermedia = multimèdia+ interactivitat
Multimèdia : Document amb molts mèdies
( video, audio, imatge, text...)
- Més informació a la viquipèdia
Interactivitat : Document capaç de responde a les temàtiques que dicta l'usuari.
Exemples: un caixer automàtic, el programa de nom Word.
Temes de les entrades del meu bloc
- Exercicis de tipus pràctic realitzats a l'aula
- Resums, comentaris o ampliació dels continguts del temari
- Resenyes i comentaris sobre espais i recursos web
- Presentació de notícies d'actualitat referides a les TIC
- Reflexions sobre el propi procés d'aprenentatge